Waarom Heelhulpje?

Illustratie

Heelhulpje draagt bij aan een grotere autonomie van cliënten en aan verbindingen tussen cliënten en behandelaars onderling.

Autonomie door kennis, bewustwording en keuzevrijheid. Verbinding via een platform voor uitwisseling en samenwerking.

Ik vond dat nodig, want:
• Niet alleen voor een ‘beginnend consument’ van alternatieve behandelmethoden is het makkelijk verdwalen. Er is zo veel, en het kost veel tijd om goed geinformeerd en bewust op zoek te gaan.

• Er bestaan wel websites zijn waar behandelaars op staan geregistreerd. Maar die moeten daar dan voor betalen en dat betekent dat een cliënt/consument maar beperkte keuze krijgt voorgeschoteld. Terwijl het aanbod in werkelijkheid veel groter is.

• Veel websites maken op mij een wat onpersoonlijke indruk. Ik wil dat mensen op Heelhulpje voelen dat het over ménsen gaat.

• Ik wil voor mensen zichtbaar maken wat er zich in hun nabije omgeving op dit gebied zoal afspeelt. Wanneer iemand last heeft van migraine, kan het heel fijn zijn om kennis te maken met iemand in de buurt, die dan healing (bijvoorbeeld reiki) kan geven om de klachten te verminderen. Om maar iets te noemen.

• Ik ontdekte dat er een behoefte is aan het delen van ervaringen met behandelaars. Daar zijn de evaluaties voor. Het helpt anderen bij het vinden van een behandelaar die bij hen past.

• Ik wil mensen motiveren en helpen om hun behandelingen aan te bieden aan mensen die er normaal niet snel mee in aanraking zouden komen. Zoals ouderen die thuiszorg ontvangen, of gehandicapten. Bijvoorbeeld door samen met andere behandelaars een middagje massages en/of energetische behandelingen aan te bieden in een ouderenwoonvoorziening of een café in de buurt.


WAT BIEDT HEELHULPJE?

 

Meld je aan voor HeelMail!