Transcendente Meditatie (TM)

transcendente-meditatieMediterende David Lynch en Russel BrandTranscendente Meditatie (TM) is de breedst bekende en meest onderzochte vorm van meditatie. De methode is ontwikkeld door Maharishi Mahesh Yogi en eind jaren vijftig naar het Westen gebracht.

De techniek is eenvoudig en vergt geen controle of discipline over het eigen denken. Er wordt gewerkt vanuit het natuurlijke vermogen van het individu zélf om tot een diepe ontspanning te komen.

Deze techniek wordt tweemaal per dag twintig minuten beoefend.

Het beoefenen van Transcendente Meditatie heeft een (wetenschappelijk aangetoond) positief effect op vele vlakken. Niet alleen is het een effectief middel om te ontspannen, het werkt positief op het gevoel van welzijn en geluk, ontwikkeling en succes, tegen verslavingen en vele psychische en lichamelijke klachten en aandoeningen.


Filmmaker David Lynch is al decennialang een beoefenaar van TM en is oprichter van de David Lynch Foundation. Deze stichting richt zich op de brede inzet van transcendente meditatie - juist daar waar het hard nodig is. De stichting onderneemt en financiert onder andere projecten op scholen, in de gevangenis, daklozencentra en het leger.
De resultaten zijn op zijn minst opzienbarend te noemen; als je geïnteresseerd bent in deze meditatievorm - of in het helpen van kwetsbare groepen in de samenleving - is het het zeker waard even een kijkje te nemen op de website van de Foundation.
Meer informatie:
Transcendente Meditatie in Nederland
Transcendente Meditatie in België