Suggestietherapie

Bij Suggestietherapie wordt ervan uitgegaan dat we met onze gedachten de werkelijkheid vormen. Met ons denken (bewust én onbewust) geven we onszelf een leidraad waarnaar ons leven zich vormt. We kunnen daarom dus invloed op ons leven uitoefenen door bepaalde gedachten te hebben: een suggestie te creëren, waar ons onbewuste mee aan de gang gaat.

Zo helpt het bijvoorbeeld enorm om jezelf aan het sporten te krijgen, door dagelijks voor jezelf te herhalen en voor je te zien dat je aan het sporten bent. Je legt in feite een werkelijkheid voor je neer, in je nabije toekomst.

Ook merk je vaak, dan wanneer je jezelf eenmaal dit soort suggesties aanbiedt, er behoorlijk wat verzet kan komen. 'Ik, genoeg geld hebben? Nee dat verdien ik helemaal niet… ik moet niet zo veeleisend zijn...' '… geen migraineaanvallen meer krijgen? Dat gaat nooit meer gebeuren…'

De therapeut helpt je in het proces van het hebben - en houden - van de gedachtes die jou verder kunnen helpen. En de weerstanden die je tegenkomt bij het hebben van die gedachtes: je negatieve overtuigingen over jezelf, het leven, anderen. De therapeut helpt je om je die belemmerende gedachten bewust te worden en uit de weg te ruimen.