Regressietherapie

regressietherapieCopyright: Helma SomsenIn regressietherapie ga je terug naar onverwerkte ervaringen uit je verleden. Regressietherapie helpt je om onder begeleiding die ervaringen opnieuw zo te beleven dat blokkades kunnen worden opgeheven. De cliënt komt in een ontspannen lichte trance, en hierdoor komen de ervaringen die geheeld wilen worden vanzelf terug naar het bewustzijn. De therapeut bewaakt de veiligheid en stelt vragen om te cliënt te helpen tot diepere lagen te komen.

Voorouderregressie
Regressietherapie kent verschillende vormen. Zo is er de Voorouderregressie, waarbij je aan de slag gaat met thema’s, gedragspatronen, trauma’s en belemmerde overtuigingen die zich voordoen in de familielijn van je vader of moeder. De therapeut begeleidt jou in het gesprek met de voorouder, bij wie de problematische gedachten en gevoelens zijn begonnen. Daardoor kan er heling plaatsvinden (niet alleen voor jouzelf, maar vaak ook voor andere familieleden in diezelfde lijn).


Regressietherapie geeft niet alleen inzicht in jouw eigen proces, maar kan helpen bij zowel mentale als lichamelijke klachten.
Beroepsverenigingen in Nederland:
NVRT - Vereniging van Reïncarnatietherapeuten
EARTh-NL - Vereniging van Regressietherapeuten