Rebirthing

Rebirthing is een behandelmethode die zich richt op de ademhaling. Al heel vroeg in ons leven ontdekken we dat we met onze ademhaling negatieve gevoelens buiten kunnen sluiten. En omdat het heel even stoppen met ademen zo'n moeiteloze manier lijkt te zijn om moeilijke indrukken mee weg te werken, blijven we dit doen. Dat heeft gevolgen: onze ademhaling is niet constant en onze ervaringen van toen zijn nooit helemaal verwerkt. Daardoor kunnen we in de loop van ons leven mentale en/of fysieke klachten ontwikkelen.

Tijdens een Rebirthingsessie word je begeleid naar de negatieve emoties die je tot dan toe met je adem hebt vastgehouden en kun je ze gaan loslaten.

Deze methode heet Rebirthing, omdat het loslaten van de oude vastzittende emoties ook wel wordt ervaren als hergeboorte.

Rebirthing kan een bijdrage leveren aan je persoonlijke ontwikkeling, maar kan je ook helpen om de oorzaak van lichamelijke of psychische klachten te achterhalen. Het is dan aan te raden om een therapeut te vinden die een achtergrond / opleiding heeft in psychotherapie, gezien de diepliggende processen die tijdens een sessie kunnen worden aangepakt.