NEI

NEI (Neuro Emotionele Integratie) is een manier om oude trauma's en patronen, die we volgens de achterliggende theorie onbewust met ons meedragen, terug te halen naar het bewustzijn en vervolgens op te lossen.
Deze trauma's en andere blokkerende gedachten en ervaringen kunnen ons huidige leven namelijk in de weg zitten en zelfs ten grondslag liggen aan lichamelijke en mentale aandoeningen en verslavingen.

Tijdens een NEI-sessie word je door de behandelaar begeleid in het contact maken met het onbewuste deel van jezelf. De behandelaar gebruikt daarbij spiertesten. Spiertesten is een manier om antwoorden te krijgen vanuit het onbewuste. Deze diagnosemethode (waarbij je bijvoorbeeld je duim en wijsvinger tegen elkaar probeert te houden terwijl de behandelaar ze van elkaar probeert te trekken na het stellen van een vraag) gaat ervanuit dat je onbewuste via de kracht in je spieren adequaat antwoord geeft op vragen.

Naarmate onbewuste zaken duidelijker naar voren komen, krijg je inzicht in je eigen situatie en kun je er anders mee om besluiten te gaan, en oude patronen makkelijker loslaten.