Kinesiologie

Bewerkte zwartwit foto waarbij de Touch for Health beoefenaar de ene hand op de schouder van de client heeft gelegd (cliënt en beoefenaar staan tegenover elkaar)  en de andere hand drukt licht op de hand van de cliënt. Copyright: Helma SomsenKinesiologie maakt gebruik van de meridianen (energiebanen) die door ons lichaam lopen, maar ook van het lymfesysteem en de bloedcirculatie.

De cliënt wordt eerst door middel van een spiertest gediagnosticeerd. Er wordt gekeken of en waar in het systeem er zich blokkades bevinden. Hij of zij houdt daarbij haar of zijn arm gestrekt voor zich, en de behandelaar (tester) drukt hier zachtjes op nadat er door hem of haar bepaalde stellingen worden gedaan of vragen worden gesteld.

Wanneer de belangrijkste blokkades en/of gevoeligheden in het systeem zijn gevonden probeert de behandelaar ze op te lossen door middel van lichte massage van speciale punten binnen het lymfesysteem, de bloedcirculatie of het meridiaanstelsel.

Kinesiologie is geschikt voor lichamelijke klachten zoals allergieën, voedseltekorten, hoofdpijn en rugklachten, maar ook stress en andere mentale klachten kunnen verlicht worden door Kinesiologie.

Touch for Health is een vorm van Kinesiologie.
Beroepsverenigingen in Nederland:
BvK - Beroepsvereniging voor Kinesiologie