Handleeskunde

handleeskundeAfbeelding: Magda van Dijk-Rijneke, Standaardwerk Universele HandleeskundeHandleeskunde is afkomstig uit India, en werd verder verspreid door Hindoes en Roma. Er zijn uiteenlopende toepassingen. Tegenwoordig wordt de handleeskunde vooral gebruikt in combinatie met een andere (holistische) behandelvorm en/of coaching.

Handleeskunde wordt ook wel chirologie genoemd, en betekent de duiding van de kenmerkende eigenschappen van de handen van een persoon. Het meest bekend zijn de lijnen die over de palm van onze hand lopen, zoals de levenslijn en de hoofdlijn. Maar een chiroloog kijkt ook naar de vorm en de bouw van de hand en de afzonderlijke vingers, en naar de kleur en de structuur van de huid. Deze zaken geven allemaal aspecten van iemands persoonlijkheid en levensloop weer. En hierdoor kunnen niet alleen het verleden, maar ook de toekomst worden geduid.

Handleeskunde kan helpen meer zicht te krijgen op je karakter, je gedrag en drijfveren, en je daardoor helpen situaties in je leven beter te kunnen begrijpen en hanteren.