CINTHYA DOET HET CARIDAD

Felipe Ignacio Noriega-IRECA

Wanneer je op straat een appelflauwte krijgt, dan wil je Cinthya zeker in je buurt hebben. Deze Mexicaanse heeft een bijzondere tool in haar EHBO-kit: de IRECA-methode. En dat is gratis.

Kun je kort uitleggen wat IRECA is?
De IRECA-methode is een hands-on healingmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van universele (kosmische) energie. IRECA is de afkorting van de naam van het instituut waar het is ontwikkeld: “Instituto di Ricerca Sull’Energia Cosmica Applicata”. Het is bedoeld om jezelf en anderen mee te helpen, en daarom gebeurt het altijd op liefdadigheidsbasis: caridad.

De techniek is makkelijk door iedereen te leren. Het is erop gericht om in deze tijd, waarin alles snel en effectief moet zijn, anderen te ondersteunen in hun genezingsproces.

quote-3

Hoe is IRECA op je pad gekomen?
Mijn broer ontmoette een bijzondere arts, die in zijn praktijk ook gebruik maakte van alternatieve therapieën, zoals Bachbloesem Remedies. Ignacio Martínez werd een vriend van de familie, en inspireerde ons allemaal om de IRECA cursus te gaan volgen.

Iedereen kan het nu, mijn man ook. Mijn vader is heel pragmatisch en down-to-earth. Hij behandelt zichzelf elke ochtend, om gezond te blijven. Like a soldier, hahaha!

Hoe werkt IRECA?
Universele energie is overal aanwezig. Je geeft als behandelaar die energie door. Je bent niets meer dan een kanaal.

De techniek maakt gebruik van energiecentra in het lichaam: de zeven hoofdchakra’s, en de chakra’s op je polsen. Daarmee bied je de energie gerichter aan. Maar op zich weet de energie altijd wel waar het heen moet.

Hoelang duurt een behandeling?
Een korte behandeling duurt maar vijf minuten, maar er zijn ook speciale behandelingen die twintig minuten duren. Korte behandelingen kun je het beste een aantal keer herhalen, bij de lange behandeling is één genoeg.

Kan het ook op afstand?
Energie volgt aandacht, dus het kan op afstand. Maar aanraken is altijd beter.

IRECA hands-on healing

Wat is het verschil met bijvoorbeeld reiki?
Het belangrijkste verschil is denk ik dat het veel sneller is, meer afgestemd op deze tijd. Je kunt iemand al in vijf minuten helpen.
Je hoeft ook niet eerst te worden ingewijd. Intentie en aandacht, dat is alles wat nodig is om het te laten stromen.

Waarom kost een behandeling niets?
IRECA maakt gebruik van kosmische energie. Die energie is van niemand en is overal vrij verkrijgbaar. Degene die de methode heeft ontwikkeld besloot daarom dat de IRECA-methode altijd gratis moet zijn.

Is IRECA in Mexico breder bekend?
In Mexico City zijn er speciale centra, waar met regelmaat behandelingen worden gegeven. Als je ergens last van hebt, dan kun je naar zo’n centrum voor een IRECA-behandeling.

De mensen komen voor allerlei verschillende kwalen en kwaaltjes. En het kost ze geen geld. Sommige mensen blijven terugkomen, ook al zijn ze klachtenvrij. Maar het geeft ze zo'n goed gevoel!

In het centrum waar ik help kunnen mensen elke dag terecht. Hoe vaak een centrum open is hangt af van de beschikbaarheid van behandelaars.

Bestaan deze centra elders ook?
Er zijn centra in Argentinië, in Italië en zelfs in Duitsland. In Nederland is de IRECA-methode vrijwel onbekend.

quote-1

Hoe pas je de IRECA-methode hier, in Amsterdam, toe?
Ik doe het dagelijks bij mezelf. En bij anderen, wanneer ze erom vragen.

Laatst zag ik een ongeluk gebeuren, het slachtoffer lag bewusteloos op de weg. Ik gaf hem toen universele energie, want dat is altijd goed. Ik kon hem geen toestemming vragen, maar op zulke momenten doe ik het gewoon. Het ontspant, en het kan ook iemand weer bij bewustzijn brengen.

Hoe leer je de techniek?
Er zijn vijf niveaus die je leert in drie cursussen. Met de basistechniek kun je relatief simpele kwalen, zoals maagpijn, behandelen.
In de niveaus daarna leer je mensen respectievelijk op afstand de energie te sturen, en meer serieuze aandoeningen te behandelen. In de laatste cursus leer je emotionele trauma’s op te ruimen.

Op welke manier heeft IRECA je leven veranderd?
De IRECA-methode heeft veel meer veranderd dan ik van tevoren had verwacht! Ik had op zich nergens last van, maar toen ik de techniek ging gebruiken, voelde ik me vanbinnen veel sterker.

De IRECA-techniek helpt me mijn verantwoordelijkheid voor mijn eigen gezondheid te nemen. Ik sta nu ook veel meer in contact met mijn eigen lichaam. Het is zo’n mooi kado aan jezelf, en het kost maar vijf minuten per dag.

Ik had eens een maagontsteking, en ik had zo'n pijn dat ik mezelf niet eens kon behandelen. Mijn broer heeft me toen behandeld, en dat hielp me ervan af. Wat een opluchting.

Je hebt mij laatst een IRECA behandeling gegeven. Dat was prettig, en krachtig! Kan ik het ook leren?
In Nederland is er, voor zover ik weet, nog geen IRECA-leraar… maar ik hou het voor je in de gaten!

Wat zou jij de lezer nog mee willen geven?
Your health is in your hands!Cinthya Oyervides IRECA
Cinthya Oyervides
• Cinthya is scenografe, choreografe en decorontwerpster. Zij maakt haar theaterproducties, veelal in nauwe samenwerking met haar partner, laptop-componist Felipe Ignacio Noriega Alcaraz.
Naar Cinthya's website


IRECA-Logo