Chi Nei Tsang

Twee handen van de Chi Nei Tsang behandelaar op elkaar, drukken licht op de buik van cliëntCopyright: Helma SomsenChi Nei Tsang is een hands-on holistische healing methode uit de oude Chinese Taoistische traditie. Binnen de Qigong (Chi Kung) is het opnieuw ontdekt en verder ontwikkeld. Chi Nei Tsang is een vorm van massage, waarbij de diepste interne structuren van het lichaam worden behandeld.
Volgens het klassieke Taoïstische model, Chi Nei Tsang werkt tegelijkertijd helend op het fysieke, het mentale, emotionele en het spirituele deel van het individu.

Van oudsher werd Chi Nei Tsang beoefend door Chinese nonnen en monniken, om het lichaam gezond te maken en te ontgiften, en de chi zo te verhogen dat dit ten goede zou komen van de meditatie.

De huidige vorm van Chi Nei Tsang, zoals Meester Mantak Chia en zijn discipelen die over de hele wereld beoefenen, vindt zijn wortels in drie verschillende tradities: Klassieke Taoïstische Chinese Geneeskunde, Traditionele Interne Medische Thaise Massage, en Westerse holistische geneeskunde.
Beroepsverenigingen in Nederland:
NVA - Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur
NVTCG Zhong - Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeswijzen
NAAV - Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging